BODEGA BINIAGUAL

Bodega Biniagual, D.O. Binissalem, Mallorca.

CA'N VERDURA VITICULTORS

Ca'n Verdura Viticultors, D.O. Binissalem, Mallorca.

MALLORCA

 

Vores speciale er vin fra Mallorca. Ligesom resten af Spanien, har Mallorcas vinproduktion været igennem en utrolig udvikling de senere år, som har løftet kvalitetsniveauet enormt. Kontakten med flere seriøse og passionerede vinproducenter med kvalitet i højsædet har gjort, at vi har valgt at satse på Mallorca.

 

EVENT

 

 

Tilmeld dig nyhedsbrevet for at få information om vores næste event.

Ses Nines Negre 2013

 

Mellemfyldig rødvin med smag af røde bær som kirsebær og ribs. Andre noter er vanilje, lidt valnød og tørrede krydderier, bl.a. nellike. Friskhed og tannin er på middelniveau. Længden af smagen er god og vinen er balanceret.

 

Prøv den til stegt lyst kød, f.eks. kalve- eller svinekød, til kylling eller lyst fuglevildt som fasan, hvis tilbehøret ikke er alt for kraftigt eller sødt smagende – brug f.eks. røde bær i retten. Nænsom brug af krydderier passer også til vinens aromaer.

 

Ses Nines Negre er hovedsageligt fremstillet af de lokale druesorter Manto Negro og Callet. De internationale druesorter Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot indgår også i blended. Vinen er lagret 6 måneder i franske 225 ltr. barriques. Den er drikkeklar, kan holde et par år frem og bør serveres ved 16°C. Alkoholindhold: 13%

 

Pris kr. 85,-

 

 

CELLAR TIANNA NEGRE

Cellar Tianna Negre, D.O. Binissalem, Mallorca.

Tianna Bocchoris Negre 2013

 

Forholdsvis fyldig rødvin med duft og smag af brombær, røde kirsebær, lidt ristede noter af toast og cedertræ fra fadlagringen, krydderier samt lidt lakrids. Vinen har god friskhed og et middel højt niveau af tannin. Der er god længde i smagen og vinen er i balance. Den er let drikkelig i den mest positive forstand.

 

Prøv den til stegt lyst kød som kalvekød eller svinekød. Vinen kan også klare det lidt mørkere lammekød. Det stegte kød står godt til vinens fadpræg og brug gerne lidt syre fra f.eks. citron eller vin i retten som vil få vinen til at opleves blødere.

 

I Tianna Bocchoris spiller de lokale druesorter Manto Negro og Callet hovedrollen, men de internationale sorter Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot indgår også i blended. Den er lagret 8 måneder i franske 225 ltr. barriques, hvoraf de 25% er nye fade og de øvrige er 1 år gamle. Vinen er drikkeklar, kan holde 2-3 år frem og bør serveres ved 16°C. Alkoholindhold: 13,5%

 

Pris kr. 115,-

Ses Nines Negre Selecció 07/9 2013

 

Kompleks, intens og fyldig rødvin med smag og duft af brombær og sorte kirsebær. Der er markante fadnoter af cedertræ og flødekaramel samt noter af sort peber, vanilje, chokolade og lakrids. Der er god friskhed i vinen og niveauet af tannin er højt. Vinen er meget lang i smagen og har en god balance.

 

Prøv den til grillet mørkt kød med en god stegeskorpe, som passer til vinens fadpræg. Det høje niveau af tannin bearbejder kødets protein og vinen vil opleves mere harmonisk ved det møde. Det kan være oksekød, lammekød eller løbende vildt som f.eks. råvildt. Tilbehøret bør være enkelt og gerne med lidt syre fra citron, som vil få vinen til at opleves blødere. Brug gerne rigeligt sort peber i retten, der passer til vinens aromaer.

 

Ses Nines Negre Selecció er fremstillet med vægt på de lokale druesorter Manto Negro og Callet. De internationale sorter Cabernet Sauvignon, Syrah og Merlot indgår også i blended.

Den er lagret i 10 måneder i franske 225 ltr. barriques. Vinen er drikkeklar nu, vil udvikle sig yderligere 3-4 år frem og bør serveres ved 17°C. Alkoholindhold: 13,5%

 

Pris kr. 145,-

VINYES MORTITX

Vino de la Tierra Mallorca. Mortitx er en utrolig spændende vinproducent etableret i 2005, som er placeret i Tramontana bjergene på den nordlige del af Mallorca. Med en placering i 400 meters højde, er Mortitx’s marker de højest beliggende på Mallorca, hvilket betyder et hårdere klima og større kontraster mellem dag og nat temperaturer, som giver druerne vækstbetingelser der ikke er mulige at opnå noget andet sted på Mallorca.

L'Ergull de Mortitx 2012

 

Fyldig og forholdsvis intens hvidvin med duft og smag af stenfrugter – abrikoser og hvid fersken. Derudover er der aromaer af citron, anis, mandler, nødder og smør. Friskheden er middel og vinen er forholdsvis lang i smagen, der slutter af i en let bitter tone.

 

Prøv den til lyst kød og kylling eller til fed fisk som laks eller makrel. Fyldige og smagsfulde skaldyr som f.eks. kammuslinger står også godt til vinens fylde og benyt gerne smør eller fløde i tilberedningen. Fennikel eller estragon vil stå godt til vinens anis note, ligesom der også gerne må indgå mandler eller nødder som vinen også smager af. Benyttes der citron i retten, så bør den være let doseret.

 

L’Ergull er fremstillet af Malvasia-, Muscat-, Chardonnay- og Riesling-druer, der er gæret i franske egetræsfade. Hvidvinen er drikkeklar og kan holde yderligere et par år frem. Bør serveres ved 8°C. Alkoholindhold: 14%

 

Pris kr. 99,-

Mortitx Rosat 2014

 

Mørk og mellemfyldig rosévin med duft og smag af hindbær, jordbær, røde kirsebær, citrus, krydderurter og lidt anis. Vinen er frisk, ikke er meget intens og med en god balance og eftersmag af smags-elementerne.

 

Prøv den til tapas, antipasti, mager fisk som tun, torsk eller rødspætte, gerne med rigeligt citron, grønne urter og fennikel, der komplementerer vinens aromaer og friskhed. Også god til lette salater eller til kylling og lyst kød, hvis tilbehøret ikke er for sødt. Rosévinen kan også klarer orientalsk mad med chili, hvor den har en rensende effekt. Fin også som aperitif eller til et glas i solen.

 

Rosat er fremstillet af Syrah-, Merlot-, Monastrell- og Cabernet Sauvignon-druer. Gæringen er foregået i ståltanke ved lav temperatur for at sikre et maksimalt indtryk frugt og friskhed. Rosévinen skal drikkes ung og bør serveres ved 8°C. Alkoholindhold:12,5%

 

Pris kr. 77,-

Rodal Pla de Mortitx 2011

 

Dybt farvet, intens, kompleks og fyldig rødvin med noter af sorte bær - solbær, kirsebær og brombær. Fadlagringen fornemmes og der er også aromaer af toast, vanilje, tobak, urter, peber og lakrids. Der er god friskhed i vinen og et forholdsvis højt tanninindhold. Vinen er lang i smagen med god koncentration og god balance.

 

Prøv den til stegt mørkt kød som oksekød, lam eller løbende vildt, og benyttes der samtidig lidt syre fra f.eks. citron vil det også få vinen til at fremstå blødere. Benyt gerne rigeligt peber, urter og sorte bær i tilbehøret, som passer til vinens aromaer, men undgå for meget sødme.

 

Rodal Pla er fremstillet af håndhøstede Syrah-, Cabernet Sauvignon-, Merlot- og Tempranillo-druer med hovedvægten på Syrah og Cabernet Sauvignon.

Vinen er lagret 6 måneder i franske 225 ltr. barriques. Rødvinen er drikkeklar, vil udvikle sige yderligere 3-4 år frem og bør serveres ved 16°C. Alkoholindhold:14%

 

Pris kr. 99,-

Syrah 2010

 

Meget dybt farvet, intens og fyldig rødvin med duft og smag af brombær, cedertræ, mørk chokolade, kaffebønne, flødekaramel, lidt røg fra ristning af fadene, krydderurter, sort peber og andre tørrede krydderier. Den lange fadlagring fornemmes tydeligt. Der er god friskhed i vinen og et højt tanninindhold. Vinen er meget lang i smagen, med god balance mellem elementerne.

 

Prøv den til grillet mørkt kød, f.eks. en ribeye. Grillede elementer passer til vinens let ristede fadpræg. Lidt røget bacon i tilbehøret vil også passe til fadlagringen. Citronsaft på kødet vil også fungere godt ligesom sort peber og krydderurter passer til vinens aromaer.

 

Vinen er fremstillet af håndhøstede Syrah-druer. Vinen er lagret 15 måneder i franske 225 ltr. barriques, hvoraf størstedelen er nye fade og de øvrige kun har været anvendt 1 gang. Den vil udvikle sig yderligere 4-5 år frem og bør serveres ved 16° C. Alkoholindhold:13,5%

 

Pris kr. 149,-

Dolç De Gel 2011

 

Sød, gylden og meget intens dessertvin med duft og smag af tørret abrikos og andre modne og kandiserede frugter, appelsinskal, honning og med blomsteragtige noter. Vinen er meget lang i smagen og balanceres flot af en fin friskhed, der sikrer, at det aldrig bliver for meget af det gode. Let drikkelig dessertvin i den bedste forstand.

 

Prøv den til søde desserter med enten moden eller tørret frugt, kager eller en panna cotta med tropisk frugt. Sørg for, at vinen er mindst lige så sød som desserten. En modsætning som blåskimmelost eller en forret med foie gras og sødt tilbehør er også en mulighed.

Vinen er fremstillet med hovedvægten på Riesling- og Muscat-druer, men Malvasia- og Chardonnay–druer indgår også i blended. Vinen er produceret som en Icewine, hvor de meget modne druer plukkes og fryses. Vinen lagres derefter et år i franske 225 ltr. barriques. Vinen er drikkeklar og kan holde i 10 år frem. Bør serveres ved 8°C. Alkoholdindhold:16%.

 

Pris kr. 150,- (37,5 ml)

Sant Gall' 2013

 

Dybt farvet, intens, kompleks og fyldig rødvin med noter af sorte bær. Der er god friskhed i vinen og et forholdsvis højt tanninindhold. Vinen er lang i smagen med god koncentration og god balance.

 

Prøv den til stegt mørkt kød som oksekød, lam eller løbende vildt.

 

Sant Gall’ er fremstillet af håndhøstede Manto Negro, Cabernet Sauvignon, og Syrah, der er lagret et år i franske og amerikanske egetræsfade. Rødvinen er drikkeklar og vil udvikle sig yderligere 3-4 år frem. Bør serveres ved 16°C. Alkoholindhold: 15%

 

Pris kr. 99,-

Finca Biniagual Verán '10

 

Meget dybt farvet, intens, kompleks og fyldig rødvin med noter af sorte bær. Der er god friskhed i vinen og et forholdsvis højt tanninindhold. Vinen er meget lang i smagen med god koncentration og god balance.

 

Prøv den til stegt mørkt kød som oksekød, lam eller løbende vildt.

 

Sant Gall’ er fremstillet af håndhøstede Manto Negro, Syrah, og Cabernet Sauvignon, der er lagret 14 måneder i primært nye franske og amerikanske egetræsfade. Rødvinen er drikkeklar og vil udvikle sig yderligere 4-5 år frem. Bør serveres ved 16°C. Alkoholindhold: 15%

 

Pris kr. 129,-

Supernova 2013

 

Supernova er fremstillet af håndhøstede Manto Negro, der er lagret 11 måneder i franske 225 ltr. barriques. Rødvinen er drikkeklar og vil udvikle sig yderligere 3-4 år frem. Bør serveres ved 16°C. Alkoholindhold: 13%

 

Pris kr. 115,-

L'Origin 2012

 

L'Origin er fremstillet af håndhøstede Manto Negro, der er gæret på 2000 ltr. fade og åbne franske 225 ltr. barriques. Rødvinen er drikkeklar og vil udvikle sig yderligere 5-6 år frem. Bør serveres ved 16°C. Alkoholindhold: 14,5%

 

Pris kr. 159,-

 

 

Alle priser er inkl. moms.

 

Skriv til os på info@fairwines.dk hvis du ønsker at købe udenfor vores events.